“Це принизливо, огидно та неприйнятно” – Сух

Як повідомляє “Херсонская городская газета”, депутат Херсонської міської ради Валентин Сух (Самопоміч) відмовився від посади радника міського голови. Про це він заявив 31 жовтня 2016 року під час продовження сесії.

“Шановні колеги! Я вперше за рік депутатської діяльності виходжу за цю високу трибуну… Я дуже схвильований… Значить… П’ять днів тому я прийняв пропозицію працювати радником міського голови з подальшим виконанням обов’язків заступника міського голови з гуманітарних питань. Проте на четвер обов’язки звузили, стосовно гуманітарної сфери, а сьогодні на ранок – виключили з них освіту. Для мене, як для фахівця в галузі освіти і державного управління, це принизливо, огидно і неприйнятно. (зітхає) Тому дві години тому я поклав заяву на стіл про звільненя за угодою сторін. Я дякую, бачу Олену Вячеславівну Рузгіс, тим працівникам управлінь праці та соцзахисту районних у місті рад, з якими ми спілкувались упродовж цих чотирьох днів – вони дійсно фахові, професійні і порядні люди. Ну, але життя розставило сьогодні акценти так і пріоритети визначені такі. Тому сьогодні я працюю останній робочий день, думаю, що заява буде підписана.  Я думаю, життя на цьому не закінчується, як сказав класик української літератури:

І кожен фініш – це, по суті, старт,
І наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт.

Але не треба прикрого рядка.
Прозрінь не бійся, бо вони як ліки.
Не бійся правди, хоч яка гірка,
не бійся смутків, хоч вони як ріки.

Людині бійся душу ошукать,
бо як тут схибиш – то уже навіки.”

Що тут скажеш? Валентин Сух примудрився процитувати (не без помилок) одним текстом уривки одразу з двох віршів “класика української літератури” Ліни Костенко: “Пісенька з варіаціями” та “Життя іде і все без коректур…”
На цю поетичну тираду Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко прореагував стримано: “Я вважаю, що Ви погарячкували… Але ми про це ще поспілкуємось…”
Чому в посади заступника міського голови вирішили відібрати освіту? Чи не тому, що на освіту претендує депутат міськради Кияновський? Або Сух подав у відставку через скандал, пов’язаний із голосуванням за відставку Олени Урсуленко?