10 онлайн-сервісів Херсонської міської ради

На офіційному сайті виконавчого комітету Херсонської міської ради розміщено посилання на “Інтерактивна карта міста Херсон”.

Крім сервісу “Інтерактивна карта Херсона”, є “Електротранспорт онлайн” та Інтерактивна систему візуалізації “Відкритий бюджет”.

Інтерактивна карта міста Херсона- онлайн-ресурс, який надає херсонцям інформацію про 8 сфер життєдіяльності міста:
1) “Ремонт доріг” містить перелік вулиць, внутрішньодворових проїздів, тротуарів, які ремонтують згідно титульних списків відділу доріг управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв’язку, затверджених виконавчим комітетом Херсонської міської ради
2) “Ремонт житлового фонду та ліфтового обладнання” – можна ознайомитися із титульними списками житлового фонду та ліфтового обладнання. Натиснувши на об’єкт, користувач отримує інформацію про адресу та кошти, виділені на той чи інший вид робіт.
3) “Об’єкти, які підключені до ПАТ “Херсонська ТЕЦ” – перед початком опалювального сезону 2016-2017 року на інтерактивну карту було нанесено об’єкти, які обслуговує ПАТ “Херсонська ТЕЦ”.
4) “Об’єкти, рекомендовані до відключення від ПАТ “Херсонська ТЕЦ” – у даному розділі міститься інформація щодо об’єктів, які буде відключено від обслуговування ПАТ “Херсонська ТЕЦ” та коштом міського бюджету переведено на автономне опалення.
5) “Карта тимчасових споруд” – комлпексна схему розміщення торгівельних кіосків (МАФів) по районах міста. Зеленим кольором позначено об’єкти власників, які мають дозвільні документи на розміщення тимчасової споруди. Жовтим – МАФи, у який закінчується срок договору. Червоним – незаконні тимчасові споруди. Натиснувши на об’єкт, користувач отримує інформацію про адресу, тип, власника МАФу, дату оформлення паспорту та срок його дії.
6) “Рекламні конструкції” – інформація щодо біг-бордів, бек-лайтів та інших рекламних конструкцій у Херсоні. Синім кольором позначено законні конструкції, червоним – ті, власники яких встановили їх незаконно. Натиснувши на об’єкт, користувач отримує інформацію про адресу, тип, розмір та власника рекламної конструкції.
7) “Зовнішнє освітлення” – МКП “Херсонміськсвітло” за кошти міського бюджету виконує ремонт електромереж зовнішнього освітлення. Які саме вулиці Херсона увійшли до програми освітлення, можна переглянути у даному розділі карти. Натиснувши на ліхтарик, користувач побачить адресу, вид та суму, виділену на ремонт чи встановлення вуличних ліхтарів.
8) “Реконструкція системи поливів центральних парків міста” – у 2017 році у Херсоні розпочнуть реконструкцію Лебединого озера та усієї системи поливів центральних парків та вулиць. Даний розділ показує, де саме проходять комунікації, які станції поливів планують встановити та які зони вони охоплять. Сервіс знаходиться на стадії розробки. Далі планується розписати кожен з етапів реконструкції та вартість кожного з них.

Карту створено на основі безкоштовного сервісу Google Maps та ліцензії Google Maps Engine. Подібний проект було зроблено раніше Фондом “Об’єднання” в рамках проекту “Громада: Відкрита Ініціатива” за фінансової підтримки МБФ “Відродження”. Ще раніше Фондом “Об’єднання” було створено “Мапу округів”, проект підтримував нинішній заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков.