Конкурс проектів розвитку громад

Херсонська обласна рада готова приймати заявки на участь в конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Про це повідомляє “Херсон-онлайн” з посиланням на заступника голови Херсонської обласної ради, депутата Оксани Олександрівни Рукавішнікової (БПП “Солідарність”).

«Ми завжди йдемо на зустріч районам і намагаємося задовольнити всі їхні звернення, що надходять до обласної ради. Але, на жаль, не у всіх районах проводиться активна робота по залученню коштів. Тому я запропонувала щорічно проводити такий конкурс, щоб стимулювати райони працювати заради розвитку свого краю. Думаю, що в дусі конкуренції це буде і цікаво, і чесно. А головний трофей – 50% співфінансування з обласного бюджету стане своєрідною нагородою за продуктивну і плідну роботу місцевої влади », – зазначила Оксана Рукавшнікова під час робочої наради з пошуку шляхів вирішення соціальних проблем Херсонської області.

Як розповіла депутат, при прийнятті рішення будуть враховуватися як соціальна значимість проекту, так і якісні і кількісні критерії проекту. Брати участь в конкурсі можуть представники районних, сільських, селищних рад, міських рад міст обласного значення, районних рад в містах та об’єднані територіальні громади.

За її словами, вивчати представлені проекти протягом 45 днів буде експертна група. Далі проектами буде займатись конкурсна рада, до складу якої увійдуть депутати та представники громадських організацій. Переможець буде обиратися більшістю голосів.

Проекти необхідно представити в обласну раду до 1 вересня 2017 року. Більш детально з умовами конкурсу можна за посиланням.