Очільників осередків культури нарешті оберуть?

20 березня, в Херсонській обласній раді відбулось організаційне засідання конкурсних комісій з проведення конкурсного добору на посаду керівника закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Про це повідомляє сайт Херсонської обласної ради.
Члени комісій, до складу яких увійшли представники громадськості та депутати обласної ради, в присутності кандидатів на посади закладів культури обрали голів дев’яти комісій.
Так, перший заступник голови облради Василь Зеленчук був обраний головою восьми конкурсних комісій з проведення конкурсного добору. Під його головуванням пройдуть засідання комісій з визначення керівника обласної універсальної наукової бібліотеки імені Гончара, обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, обласного Палацу культури, обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв, обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша, обласної філармонії, обласного краєзнавчого музею та обласного центру народної творчості.
Головою конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника художнього музею ім. А.Шовкуненка обрано Юрія Рожкова.
Відразу ж, комісії визначилися із датами проведення своїх перших засідань. Зокрема, на 31 березня заплановано конкурсні комісії з проведення добору на посаду керівника обласної універсальної наукової бібліотеки імені Гончара, обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша, обласної філармонії та обласного центру народної творчості.
3-го квітня розглядатимуть кандидатів на посади керівників обласного Палацу культури, обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв та художнього музею ім. А.Шовкуненка.
Кандидатів на посади керівників обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та обласного краєзнавчого музею розглянуть 4-го квітня.

Трансляцію засідання на офіційному сайті не проводили, але активісти зробили засідання відкритим.