“Херсон Арт Хаб” хоче зібрати круглий стіл

12 жовтня 2017 року, після багатомісячної роботи представників культури міста Херсона, приміщення по вулиці Гімназичній, 30-А (“Ілюзіон”) було опечатане представниками КП Херсонської обласної ради “Кіновідеопрокат”, нібито через поганий пожежний стан. Таким чином було зірвано проведення вечірнього кінопоказу, підготовку до проведення музичного фестивалю РОК ПОТОК 6 та всі інші заплановані на цей місяць культурні події.
Під час перебування біля приміщення “Ілюзіону” ввечері 12 жовтня відбулась сутичка за участю людей у камуфляжі, в результаті чого херсонський блогер Владислав Гладкий написав заяву до поліції.

План культурних подій в приміщенні “Ілюзіону” КП “Кіновідеопрокат” щомісяця узгоджується працівником КП Леонідом Єжуровим з директором КП Максимовим Євгеном Івановичем. Шкода, що Євген Іванович не зміг взяти участь у прес-конференції.
На жаль, Єжурова не було належним чином проінформовано, що приміщення буде опечатане через поганий пожежний стан. Також на вахті був відсутній графік подій. Через це і виникла суперечка 12 жовтня.

При цьому відділ кадрів проставляє нулі в робочому табелі Єжурова, нібито за прогули, заробітна платня (0,5 ставки) таким чином повністю відсутня. Раніше такої проблеми не було – Леонід працював в такому ж режимі і отримував за це гроші. Третій місяць все робиться без грошей, на голому ентузіазмі. На зібранні трудового колективу, де був присутній депутат Херсонської обласної ради Шумей Олександр Іванович, було прийняте рішення не звільняти Єжурова до кінця жовтня, а вже в листопаді приймати остаточне рішення стосовно цього працівника і приміщення. Шкода, що з якихось причин слова розійшлися зі справами. Херсон може в черговий раз залишитись без культурного центру, в якому постійно проходять цікаві та різноманітні заходи: покази класичного і сучасного українського та світового кіно, лекторії на тему прав людини, велосипедні майстер-класи, уроки танго, концерти фестивалю рок-музики «Рок-поток», презентації книг, поетичні вечори, філософський і кінопсихотерапевтичний клуби; тут проходили – фестиваль кіно з прав людини «DocuDays UA», покази фестивалю українського кіно «Відкрита ніч», проект «Кінобус 2017» фестивалю американського кіно «Незалежність», Дні Литви в Херсоні.
На філософський клуб одного разу навіть завітав голова Херсонської обласної ради Мангер Владислав Миколайович і висловився про підтримку творчої молоді.

На даний момент проводяться реєстраційні дії стосовно ГРОМАДСЬКОЇ СПІЛКИ «МЕРЕЖА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ «АРТ ХАБ ІЛЮЗІОН», за дивним збігом, коли юстиція прийняла документи, в той же день було опечатане приміщення.

Пропонуємо зібратись для обговорення більш широким колом і нарешті вирішити це питання на користь всіх мешканців Херсону і Херсонської області.