Екс-голові Херсонської облради Мангеру замовили недорогу медіа-підтримку по справі Гандзюк

Зважаючи на те, що найближчим часом можуть нарешті ухвалити рішення по справі нападу на радницю Херсонського міського голови, в.о.керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, яка померла від наслідків глибокого термо-хімічного опіку 40% поверхні тіла, склалось враження, що представники Мангера та Левіна у суді замовили медіа-підтримку своїх клієнтів. Проведемо короткий аналіз?

Ролик, який може виглядати як цілком замовний, зробив Сергій Шевчук, який має… аж 694 підписника на YouTube.

Сергій Шевчук, фото зі сторінки у Facebook

Про нього вдалось з’ясувати, що Сергій Шевчук працював у виданні “Правовий контроль”, а у 2021 році Шевчук був побитий у київському метро після акції під телеканалом “НАШ” представником української націоналістичної спільноти С14. “Детектор медіа” повідомляв , що видання “Правовий контроль”, у якому працює потерпілий від нападу Шевчук, пов’язане з проросійським блогером Анатолієм Шарієм. Щоправда, на сторінці Шевчука підтверджень його зв’язків з Шарієм після 24-02-2022 не спостерігається, навпаки: “Русский военный корабль иди …” і тому подібне.

Але повернімося до ролика.

Окрім Шевчука в кадрі з’являється нарізка заяв екс-голови Херсонської обласної ради (ВО “Батьківщина”) Мангера Владислава Миколайовича та рецидивіста, що вийшов за “законом Надії Савченко” Левіна Олексія Олексійовича (“Москал”, “Москал-молодший”, Москаленко).

В ролику є багато нестиковок, зокрема Євгена Рищука чомусь назвали Андрієм Рищуком.

Це може свідчити, що “журналіст” Сергій Шевчук не володіє темою та до кінця вирішив не розбиратись, виключно намагаючись сформувати ставлення до Мангера та Левіна, як до людей, який несправедливо утримує в СІЗО українська правоохоронна система. Левіна в ролику називають виключно помічником-консультантом депутата, не згадуючи при цьому прізвище цього депутата від “Радикальної партії Олега Ляшка” Миколи Ставицького.

Не згадано в ролику ні Ігоря Павловського (“Собака”), ні Віктора Булюка (в подальшому колаборанта), на розповідях якого зі слів Павла Пилипенка (“Золотой”), зокрема, екс-працівник СБУ прокурор Трепак будував обвинувачення для “Миколайовича”. Натомість згадується прокурор Олексій Симоненко та його відпочинок закордоном. Не згадано взагалі кумів Гандзюк: Семенчева-молодшого, Якубсон, Власова та інших. За усталеною традицією в цей бік ні правоохоронці, ні журналіст-“правдоруб” не дивляться. Не згадується чомусь і Данило Ігорович Доценко, який очолював СБУ в Херсонській області, а пізніше пішов на підвищення в Київ, коли стався напад на Гандзюк. Зате кілька разів згадується суддя по справі, Іваніна Юлія Вікторівна. Мабуть, цей ролик і знімався, аби трішечки натиснути на суддю, бо прямих доказів замовлення нападу у справі (на думку сторони захисту) немає?

При цьому виводиться лінія, що влада “репресує представників опозиції”, в особі представника Блоку Юлії Тимошенко. При цьому, Мангера ж вже давно виключили з ВО “Батьківщина”? “ЮЛІ — ВОЛЮ” 2.0?

Ролик вже набрав близько 7 тисяч переглядів за два дні і продовжує розповсюджуватись мережею: його виклали на херсонському сайті “Kherson.net.ua“, який відновив свою роботу після деокупації Херсона. Сайт пов’язують з херсонським підприємцем Самборським, та такою собі редакторкою Лєрою Самборською.

Передрук з “Kherson.net.ua” зробив всеукраїнський сайт-агрегатор “lenta.ua”, власником якого є реєстратор торгівельних марок України UA.TM.

На YouTube лента має підписників навіть менше за Шевчука, аж 57.

На цьому сайті вже неодноразово розміщувались матеріали по справі Гандзюк. З усього складається враження, що або на ролику та медіа-розміщенні економили, або грошей на свій захист у Мангера, після того як його прибрали з керівництва в Херсонській області і відправили до СІЗО, залишилось не так і багато.