Марині Гуменюк, колишній гауляйтерці Великої Олександрівки у Херсонській області, СБУ повідомила про підозру у колабораційній діяльності

38-річна Марина Гуменюк, колишня гауляйтерка смт Велика Олександрівка Бериславського району на Херсонщині, отримала підозру в колабораційній діяльності. За цей злочин їй світить від п’яти до десяти років позбавлення волі. Про це пише “Центр журналістських розслідувань” (ЦЖР).

Про це йдеться в тексті підозри, повідомленій Марині Гуменюк Службою безпеки України, передає Центр журналістських розслідувань.

Як встановили слідчі, Марина Гуменюк у серпні 2022 року добровільно погодилась працювати «виконуючою обов’язки голови смт Велика Олександрівка». На цій посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, покладені на неї російськими окупантами.

За скоєний злочин їй світить позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років – за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Марина Гуменюк була гауляйтеркою Великої Олександрівки Херсонської області досить недовго. Як повідомляв ЦЖР, після неї на цю посаду окупанти призначили судового виконавця з Челябінська Сєрґєя Поволоцкого. Попри повне звільнення цієї громади 11 листопада 2022 року, він досі продовжує виконувати свої «обов’язки» і час від часу проводить виїзні прийоми для мешканців Великої Олександрівки, які переїхали до російської Анапи.