Помер секретар Новокаховської міськради Каховського району Херсонської області Васильєв

Дмитро Васильєв перебував у російському полоні і був звільнений. Після полону переїхав до Києва.

27 січня 2023 року вранці в Києві помер 54-річний секретар Новокаховськоі міської ради (ОПЗЖ) Херсонської області Дмитро Васильєв. За словами його дружини Людмили Васильєвоі, у нього обірвався тромб. Поховали Васильєва в столиці 28 січня. Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Після окупації Нової Каховки Дмитра Васильєва схопили в полон росіяни 16 березня 2022 року. Його тримали до 30 квітня в захопленому росіянами приміщенні Каховського районного відділу поліції в Новій Каховці і схиляли до співпраці. Але він відмовився. Після звільнення він одразу виїхав до Києва.

Дмитро Васильєв народився в Москві. Був помічником народного депутата України Івана Вінника. У 2020 році був обраний до Новокаховськоі міськради від нині забороненої проросійської партії «ОПЗЖ».

Родина Васильєвим є бенефіциарними власниками газети «Нова Каховка».

Так званому «раднику голови «ДНР», представнику збройного формування РФ, колаборанту Валентину Мотузенку  повідомили про підозру у відданні наказу щодо нелегального ув’язнення 16 березня 2022 року секретаря Новокаховської міської ради Херсонської області Дмитра Васильєва. За цей злочин йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

За інформацією українських слідчих, Валентин Мотузенко є громадянином України, керівником незаконного збройного формування «ДНР» – «батальйону Кальміус», що входить до складу збройних формувань Російської Федерації. Себе Мотузенко називав завжди «атаман Івановіч». Він був активним учасником захоплення будівлі Каховської міської ради і, як повідомляв ЦЖР, особисто представляв у Каховці гауляйтера міста, колаборанта Павла Філіпчука.