СБУ завершило досудове розслідування по черговій херсонській колаборантці

Про це повідомляє Управління СБ України в Херсонській області.

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо псевдопосадовиці у створеному окупаційною владою «Департаменте образования и науки военно-гражданской администрации Херсонской области».

Перебуваючи на «посаді», зловмисниця організовувала роботу у сфері освіти в окупованих районах Херсонської області за російською освітньою програмою.

Готувала документацію відповідно до російських стандартів, займалась організацією виїздів українських освітян до АР Крим на курси підвищення кваліфікації.

Згодом вона «очолила» одну зі шкіл міста. Під її «керівництвом» навчальний заклад здійснив перехід на російську навчальну програму та розпочав незаконну діяльність.

Таким чином, перебуваючи на «керівних посадах», прибічниця ворога сприяла поширенню окупаційного режиму через місцевий заклад середньої освіти.

Наразі, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колаборантки за добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Коментар редакції. Йдеться про Савіну Олену Вікторівну, члена політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшко», яка у 2015 році балотувалась від політичної партії «СОЦІАЛІСТИ» до Херсонської міської ради (32 номер у списку), але не була обрана. Працювала завучем у школі 55 в місті Херсон.
Після входу російських військ працювала під керівництвом зрадниці та агента фсб рф Тетяни Кузьміч, яку український суд відпустив свого часу під заставу.