Табачнику загрожує довічне за допомогу росіянам окупувати Херсонщину та Запоріжжя

Міністру освіти часів президента-втікача Віктора Януковича за звинуваченням у державній зраді загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного. 

Про це повідомляє “ЗМІНА” з посиланням на ДБР та Офіс Генерального Прокурора.

У повідомленні правоохоронці імені підозрюваного не називають, але зрозуміло, що мова йде про Дмитра Табачника. Розслідуванням його справи займаються есбівці. 

Вони кажуть, що встановили, як він контактував із російськими посадовцями: заступником міністра охорони здоров’я, заступником голови уряду Маратом Хуснуліним, а також із представником департаменту оперативної інформації ФСБ. Він доповідав їм про виконання завдань на окупованій Херсонщині та Запоріжжі. 

Правоохоронці підозрюють, що Табачник організовував та координував там діяльність керівників окупаційних адміністрацій у сфері охорони здоров’я, освіти та підготовки до проведення псевдореферендумів. Так, за його безпосередніми вказівками “виборчі дільниці” відкрили у навчальних та медичних закладах регіону.

Про підозру Табачнику повідомили заочно. У своєму повідомленні щодо провадження есбівці нагадали, що злочини проти основ національної безпеки не мають строку давності. 

Нагадаємо, що цього року суд дозволив арештувати ексміністрів часів Януковича Олександра Лавриновича та Костянтина Грищенка за “Харківські угоди”