Херсонський екс-депутат Путілов-старший помер

Путілов Станіслав Ісідорович, бізнесмен, екс-депутат Херсонської міської та обласної рад, батько екс-голови Херсонської ОДА Путілова Андрія Станіславовича, помер на 80-му році життя. Про це повідомляє “Кавун.city” з посиланням на “Український південь”.

Станіслав Ісідорович Путілов народився 18 листопада 1943 року в с. Копачево Холмогорського району Архангельської області (нині — Росія). У Херсоні проживав з 1966 року.

Освіту мав інженерну: закінчив у 1974 році Київський інженерно-будівний інститут за спеціальністю «Інженер-будівельник-технолог».

Окрім роботи старшим майстром у Кандалакському лісокомбінаті (1962 — 1963) та служби в лавах радянської армії (1963 — 1966), працював також з 1966 до 1999 року на Херсонському судобудівному заводі: пройшов шлях від судового столяра до заступника генерального директора з будівництва.

З 2000 року очолював Херсонський механічний завод: до останнього часу був його генеральним директором.

Обидва сина — Андрій та Василь — також пов’язали діяльність із механічним заводом.

У Херсоні родина Путілових — Станіслав Ісідорович та його син Андрій — доволі відомі своєю політичною діяльністю, Станіслав Ісідорович також захищав права підприємців, був відомим громадським діячем. Обирався депутатом Херсонської міської ради тричі: у 1990, у 1994 та у 2006 роках. Востаннє обирався від «Народного союзу «Наша Україна». Згодом балотувався від БПП та Європейської солідарності.

Механічний завод став доволі потужним підприємством за керівництва Путілових. У середині 2000-х це було єдине підприємство, яке виробляло фасадні підіймачі, а загалом завод активно виробляв будівельне обладнання та оснащення. Окремо підприємство виробляє і запчастини для авто.

У 2022 році під час окупації Херсона росіянами механічний завод росіяни також розграбовували, які і більшість інших заводів та загалом установ у Херсоні. Син Станіслава Путілова Андрій був у полоні — з ним пропагандисти намагались робити постановочні відео.

Прощання зі Станіславом Путіловим відбудеться 11 травня.