Антона Єфанова призначили заступником начальниці Херсонської міської військової адміністрації

Багаторічного чиновника Херсонської міської ради Єфанова Антона Олександровича призначили заступником начальниці Херсонської міської військової адміністрації Лугової Галини Леонідівни. У Херсонській міській військовій адміністрації Єфанов займатиметься питаннями гуманітарної допомоги. Про це повідомляє видання “Вгору”. Окрім Єфанова в Лугової вже працюють заступниками Антон Бєлєнькій та Роман Салабай.

Єфанов очолював Херсонський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час окупації Херсона росіянами Єфанов допомагав проводити евакуацію херсонців на підконтрольну Україні територію і залишався в місті.

У 2014-му Єфанов був одним зі співавторів проєкту з розселення в Херсоні сімей переселенців із Донбасу та Криму. Тоді проєкт отримав грант від Європейського Союзу.

Також Єфанов підтримував створення і функціонування Кризового центру для постраждалих від домашнього насильства.

Крім цього Єфанов був співзасновником ГО “Князь Потьомкін”, створеної у 2016 році разом з Полєвіковим та Ільмієвим. За даними аналітичної системи YouControl, у 2020 діяльність громадської організації припинено. Єфанов прокоментував своє членство в ГО “Князь Потьомкін”: діяльності організація взагалі не вела, свою участь в ній він не приховував, вказуючи у деклараціях, у 2020 році Полєвіков звернувся з проханням закрити організацію.

У 2022 році, після вторгнення російських окупаційних військ на Херсонщину, Полєвіков та Ільмієв отримали підозри у державній зраді: Полєвіков добровільно зареєстрував за російським законодавством “Херсонский областной дворец культуры” (Обласний палац молоді, колишні Дом культури текстильників (ДКТ) по вул. Перекопській, 158 в Херсоні), а Ільмієв очолив “Департамент охорони здоров’я” окупаційного “Уряду Херсонської області”. Обидва втікли з відступаючими окупантами на лівий берег Херсонщини.