Кандидат-“доктор” підкуповує виборців безкоштовними обстеженнями

doktor
Кандидат у народні депутати України по 183 округу, доктор медичних наук, професор, лікар вищої категорії, головний лікар сучасних медичних клінік Олена Ухаль влаштувала надання безкоштовних медичних послуг у ході своєї передвиборчої програми.
Команда лікарів на чолі з Оленою Ухаль надаватимуть безкоштовні консультації 4,5 липня у селі Миролюбівка, 6 – у селі Музиківка та 7 у Чорнобаївці, про що повідомляє “Херсон-онлайн”.
Такі дії можуть вважатись порушенням Закону України “Про вибори народних депутатів України”

Стаття 61. Попередження та скасування реєстрації кандидата (кандидатів) у депутати
1. Центральна виборча комісія приймає рішення про попередження партії, кандидати у депутати від якої включені до виборчого списку партії, або окремому кандидату у депутати.

2. Попередження оголошується у разі:

2) встановлення судом при розгляді виборчого спору в порядку, передбаченому законом, факту надання під час виборчого процесу виборцям, закладам, установам, організаціям або членам виборчих комісій грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), робіт, послуг, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей (непрямого підкупу) організацією, засновником, власником або членом керівного органу якої є кандидат у депутати, партія, яка висунула кандидатів у депутати, або посадова особа цієї партії;