Херсон святкує 1 травня без мітингів

Свято 1 травня – Дня праці – в Херсоні пройшло тихо, без традиційних іще до нещодавна комуністичних та навколокомуністичних мітингів. Херсон дійсно прямує в бік Європи, якщо радянський “день солідарності трудящих” дійсно перетворився на європейський День праці, пише «Херсонський вісник».

Вперше в Україні День робітничої солідарності святкували іще у 1890 році у Львові. Взагалі День праці у світі є днем, який вчергове дозволяє не просто згадати, а й повернутись до вирішення проблем сьогодення, зокрема налагодження нормальних умов праці. За радянських часів свято було спотворене комуністичною символікою та пропагандою без жодних заходів щодо реального вирішення проблем.

Сьогоднішній Херсон – це тихе і спокійне місто, обласний центр, де до свята Дня праці не було влаштовано жодної демонстрації, хоча прибічники комуністичної ідеології і планували це зробити. Результати запланованої “демонстрації” – це близько 5-ти осіб пенсійного віку, які більше були схожі на подруг, що зустрілись у вихідний, ніж на демонстрантів.

Отже, Херсон крокує до Європи. Всіх – із Днем праці! Хай праця приносить вам задоволення – як фінансове, так і моральне!