Правоохоронці розслідують витрати “Водоканалу”

Правоохоронці розслідують, як були витрачені гроші херсонським “міськводоканалом”. Про це свідчать постанови міського суду, повідомили “Херсонські факти”. Керує “водоканалом” депутат Херсонської міської ради (Самопоміч) Чемерис, а до цього керував нинішній заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков.

У 2017 році КП “Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Херсон” провело тендери на придбання насосних апаратів за бюджетні кошти загальною сумою 15 мільйонів гривень. Як припускають правоохоронці, товари були куплені за завищеною ціною, а їх і технічні характеристики – гірше тих, що були вказані в тендерній документації. Таким чином, на думку охоронців закону, посадові особи водоканалу при освоєнні бюджетних коштів протягом 2017 роки привласнили грошові кошти підприємства, заподіявши збитки на суму близько 3 млн гривень.

2 березня 2018 року під час досудового розслідування комунальному підприємству направили запит про отримання належним чином завірених копій документів про проведення тендерних закупівель насосів, матеріалів і послуг протягом 2017 року. А у Херсонської міськради запросили документи, які підтверджують обсяги виділення міськрадою бюджетних коштів водоканалу протягом 2017 року, рішень міської ради, а також на підставі яких комунальному підприємству були виділені вищевказані кошти. На це були отримані відповіді, що зазначені документи будуть надані тільки на підставі постанови слідчого судді про надання тимчасового доступу до документів.

Хотіли постанови? Отримали. Слідчий суддя Дмитро Гонтар задовольнив клопотання слідчого поліції про надання доступу до документів, які зберігаються в будівлях “Виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Херсон” і в Херсонській міськраді.

Слідче управління Головного управління національної поліції проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею 191 КК України ( “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).