Апеляцію у справі покійної херсонської чиновниці Гандзюк почали розглядати

1 квітня 2024 відбулось засідання у розгляді апеляційних скарг у справі Катерини Гандзюк, радниці Херсонського міського голови, в.о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Гандзюк померла після замаху з використання кислоти у 2018 році.

Юридична компанія “Міллер”, яка представляє щонайменше інтереси батька Катерини Гандзюк, Віктора Гандзюка, повідомила про початок розгляду апеляції на своїй сторінці у Facebook.

Також про розгляд апеляційної скарги повідомила сторінка спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

В ході трансляції сторони захисту та обвинувачення обмінялись аргументами, які планують використовувати в ході розгляду апеляції.

З цікавого: Мангер хоче служити, або у конкретній військовій частині, яка вже надала лист про це, або там, куди його відправить Міністерство оборони України, коли надасть відповідний лист, а Масі Найєм, який був адвокатом Катерини Гандзюк у справі за позовом Антощука про захист честі, гідності та ділової репутації, вже ніби не адвокат, а офіцер Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Міністерство оборони України в коментарях до повідомлення спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” спростувало інформацію, яку оприлюднили адвокати під час слухання апеляції: “Міністерство оборони не готує жодного клопотання для зарахування п. Мангера до Збройних Сил. Якщо відповідна ініціатива зʼявилася на рівні військової частини, процес буде негайно припинено, щодо ініціаторів – проведене службове розслідування.”

Нагадаємо, замах на в.о.керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк з використання кислоти вчинили екс-розвідники з 5 батальйону “Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” (ДУК ПС спростовував причетність Васяновича та Торбіна до лав батальйону у 2018 році, бо вони вийшли з лав “Правого сектору” коли звідти вийшов Дмитро Ярош).

Суд першої інстанції визнав винними екс-голову Херсонської обласної ради (2015-2020) Мангера Владислава Миколайовича та помічника-консультанта депутата Херсонської облради Ставицького Олексія Левіна винними.

Наступне засідання має відбутись 8 квітня 2024 року о 14:00 в Київському апеляційному суді (Солом’янська площа, 2а).