Херсонського депутата-колаборанта можуть посадити на 10 років

Депутата Корабельної районної ради міста Херсона від “Блоку Сальдо”, який співпрацює з окупаційною владою, будуть судити за колабораційну діяльність, повідомляє Telegram-канал Херсонської обласної прокуратури.

Сергій Черевко зайняв посаду “заступника голови ВЦА області” у квітні 2022 року та псевдопосаду “заступника голови уряду з соціальних питань”. За управління підпорядкованими структурними підрозділами та представлення окупаційної влади під час “офіційних” заходів йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що Державне бюро розслідувань (ДБР) знайшло докази державної зради депутата Корабельної районної ради (“Блок Сальдо”) Черевка Сергія Миколайовича. Черевко брав участь у створенні “Комітету порятунку Херсонщини “За мир та порядок”, пізніше отримав посаду «заступника військово-цивільної адміністрації Херсонської області», активно агітував за участь у “референдумі” і на даний момент втік на лівий берег Херсонщини з відступаючими російськими окупантами.

Дружина Сергія Черевка Лариса Косенко (на фото в окулярах), колишня очільниця Управління культури Херсонської міської ради (яке безпосередньо курував чи кришував “гумзам” Черевко) втікла разом з Черевком та спільним малолітнім сином Олександром і, ймовірно, проживає у своїй квартирі у Феодосії (тимчасово окупований Крим). Підозру Косенко досі не оголошено, як і більшості дружин та коханок інших херсонських колаборантів.