Центрвиборчком вніс зміни до складу Херсонської обласної територіальної виборчої комісії

Стали відомі деталі та прізвища. ЦВК виключило зі складу комісії Захаренко Марину Володимирівну та Пиргас Олену Володимирівну, яких було внесено за поданням ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” у зв’язку із внесенням заяв. Також було внесено інші зміни у складі: . Наводимо текст постанови №19 від 01 квітня 2024 року “Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів” згідно додатку 8.

ЗМІНИ
в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку
та проведення місцевих виборів у межах Херсонської області

Херсонська обласна територіальна виборча комісія

Припинити достроково повноваження членів комісії:

Захаренко Марина Володимирівна, 1990 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” (у зв’язку з особистою заявою про складення повноважень члена комісії, пункт 1 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України).

Пиргас Олена Володимирівна, 1988 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” (у зв’язку з особистою заявою про складення повноважень члена комісії, пункт 1 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України).

Припинити достроково повноваження члена комісії: Груненко Олексій Валентинович, 1974 року народження – секретар комісії, від місцевої організації Політичної партії “Республіка” (у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, пункт 2 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України). Включити до складу цієї комісії та призначити секретарем комісії: Король Олександр Леонідович, 1975 року народження – від місцевої організації Політичної партії “Республіка”.

Припинити достроково повноваження члена комісії: Намазова Галина Михайлівна, 1958 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”
(у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, пункт 2 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України). Включити до складу цієї комісії: Морозюк Ірина Миколаївна, 1979 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”.

Припинити достроково повноваження члена комісії: Обуховська Тетяна Петрівна, 1961 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”
(у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, пункт 2 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України). Включити до складу цієї комісії: Колесніков Сергій Володимирович, 1961 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”.

Таким чином, в обласній комісії залишається головою юрист Стороженко, посилений колишнім прокурором Королем на посаді секретаря комісії. Морозюк, голова правління ОСББ “Таврія”, яка у 2020 році балотувалась від “ПАРТІЇ ЗЕЛЕНИХ УКРАЇНИ”, завели у склад комісії від “ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СОЛІДАРНОСТІ”, також від “ЄС” завели адвоката Колеснікова. Таким чином юридичний блок в комісії посилився, що має додати сил у прийнятті правомочних рішень і зберегти керованість комісії. Але в разі оголошення нових виборів буде сформовано новий склад комісії, що, звісно, не виключає подання від місцевих організацій партій тих самих кандидатур, що вже брали участь у виборчому процесі.

Як вже повідомлялось, ЦВК вирішило 1 квітня внести зміни до складу Херсонської обласної ТВК.