За благодатним вогнем полетіли … чиновники

За благодатним вогнем до Києва було відправлено цілу делегацію херсонських чиновників, переважно представників Блоку Петра Порошенка: Олександр Адамчик, Юрій Рожков, Марина Чернишова. Про це вони самі повідомили на сторінках у соцмережі Facebook і навіть викладають спільні фото. Разом з чиновниками поїхав настоятель Храму Святої Трійці (УПЦ КП) протоієрей Євген Сидоренко.

Марина Чернишова, депутат Херсонської обласної ради (Блок Петра Порошенка “Солідарність”):
“Сьогодні, 15 квітня 2017 року, о 06:30 ранку, подорож за Благодатним вогнем ??? для Херсонщини розпочата…
Першим рейсом Херсон-Київ✈️✈️✈️, через годину ми в Києві.
Евгений Сидоренко
Юрий Рожков”

Юрій Рожков, депутат Херсонської обласної ради (Блок Петра Порошенка “Солідарність”):
“Сегодня утром представители от Херсонщины поехали за благодатным огнём в Киев,и уже ночью огонь из Иерусалима будет в Херсоне . Благодаря восстановлению Аэропорта Херсон сегодня появилась возможность быстрой доставки благодатного огня на Херсонщину. К началу праздничной литургии огонь будет в Херсонских храмах.”

У користувачів мережі виникли слушні питання: хто оплачує цей бенкет? Відповідь знайшлась у коментарях від Ольги Савенко, директора Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА – нібито, це авіакомпанія “знайшла можливість надати пільги”. “Партнерство з авіакомпанією..Знижки, порозуміння.. Блага справа…” – пише Ольга Савенко. “На фото 4 – працівники авіакомпаніі. Вчора перший рейс приймали на Херсонщині. Сьогодні зранку назад… сама делегація – 4 людини. Авіакомпанія знайшла можливість надати пільги для такоі справи…За це їм вдячність. Андрій Гордєєв просто звернувся… адже можливість доставити Вогонь сьогодні завдяки повітряному сполученні вже існує… від учора)).”

Вочевидь, чиновники з Херсонської ОДА вирішили експлуатувати тему Великодня по максимуму.

Цікаво, чи можна вважати надання пільг для представників обласної влади від авіакомпанії, яка щойно відкрила новий рейс у Херсоні, неправомірною вигодою?

Тим часом делегація вже отримала вогонь, повідомив Юрій Рожков: “Вот скоро Благодатный огонь будет и на Херсонщине!”