Каховський мер порушив антикорупційне законодавство

Прокуратурою області забезпечено участь у розгляді Каховським міськрайсудом протоколу про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за ч. 1 та 2 ст. 172-7 КУпАП відносно Каховського міського голови у зв’язку із порушенням ним вимог щодо врегулювання реального конфлікту інтересів, повідомляє “Херсонщина за тиждень” з посиланням на прокуратуру області.
Нагадаємо, що на початку березня минулого року працівниками поліції стосовно Каховського міського голови було складено протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
Встановлено, що упродовж листопада – грудня 2015 року під час засідань сесій Каховської міської ради міський голова ні усній, ні в письмовій формі не повідомляв (самостійно публічно не оголошував) про наявність у нього реального конфлікту інтересів та позитивно голосував за прийняття сесіями рішень щодо його особистого преміювання та передачі в оренду землі своїй дружині для обслуговування нежитлової будівлі з торгово-офісними приміщеннями, власником якої вона є.
Слухання справи неодноразово переносилося у зв’язку із неявкою міського голови у судове засідання.
Постановою суду від 29.11.2017 посадовця визнано винним у порушенні вимог антикорупційного законодавства, проте провадження закрито з підстав перебігу строків накладення адміністративного стягнення, передбачених ч. 3 ст. 38 КУпАП. Указане рішення суду першої інстанції 12.01.2018 набрало законної сили.
Зараз Каховським міським головою є Дяченко Андрій Андрійович. Нещодавно у порушенні антикорупційного законодавства звинуватили Скадовського міського голову Яковлєва Олександра Юрійовича, через закупівлю канцелярських товарів та будівельних матеріалів на 1167 гривень у фірмі, пов’язаній з його дружиною. Яковлєва намагаються відсторонити від посади через суд. Чи буде проведений аналогічний сценарій стосовно Дяченка – покаже час.