В Херсоні вбили помічника-консультанта Сальдо і поранили дружину

Вранці близько 8:00 на вулиці П’ятихатській в Херсоні (мікрорайон “Острів”) пострілами з автоматичної зброї у власному автомобілі було вбито Павла Слободчикова, помічника-консультанта депутата Херсонської міської ради Володимира Сальдо (“Блок Володимира Сальдо”). Дружина Слободчикова, що перебувала в автомобілі разом з чоловіком, потрапила з пораненнями до лікарні.

На вулиці П’ятихатській знаходиться будинок сім’ї Сальдо.

Російські окупаційні війська (Росгвардія та СОБР) проводять пошукові дії в цьому районі, перекрили рух, перевіряють документи та автомобілі.

На даний момент в Херсоні відсутня поліція.

Раніше повідомлялось, що Сальдо разом з Семенчевим, Черевко, Стремоусовим, Каленовим, Савлчученко та Кузьміч увійшов до складу колаборантського “Комітету спасіння “За мир та порядок”. Херсонська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження.

РНБО вночі 20 березня 2022 року повідомила, що в Україні обмежується діяльність партій проросійського спрямування на період воєнного часу, зокрема політичної партії “Блок Володимира Сальдо”.

Також повідомлялось, що начальник 652-ї групи Інформаційно-психологічних операцій російських окупаційно-терористичних військ отримав сувору догану за слабку роботу зі створення так званої “Херсонської народної республіки”.