Олександр Бабич нагороджений престижною премією Європейського комітету регіонів

Викрадений російськими окупантами міський голова Голої Пристані Херсонської області Бабич Олександр Володимирович удостоєний премії ім. Павла Адамовича.

Європейським комітетом регіонів ухвалено рішення про присудження щорічної премії імені Павла Адамовича міському голові Голої Пристані Олександру Бабичу. Голопристанський міський голова Олександр Бабич, якого 28 березня 2022 року викрали російські військові — живий. Він перебуває у приміщенні слідчого ізолятору в Сімферополі, де розмістили сотні викрадених на Херсонщині громадських діячів, блогерів, активістів, чиновників, депутатів, учасників та ветеранів АТО/ООС (російсько-української війни).

Про це стало відомо на пленарному засіданні ЄКР, яке відбулося нещодавно у Брюсселі. Вже майже рік, як міський голова херсонського міста перебуває у полоні у російських загарбників. Окупанти викрали Олександра Бабича у березні минулого року, у перші тижні повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації в Україну. Європейські партнери вважають його прикладом відданості своїй країні та українцям. Премія Олександру Бабичу – це ще й сигнал про те, що всіх полонених представників місцевого самоврядування мають звільнити якнайшвидше. Подання на присвоєння премії подавали Асоціація міст України, а також Рада європейських муніципалітетів та регіонів.

Павло Адамович – мер Ґданська, загинув у 2019-му році внаслідок ножових поранень. Він керував містом 20 років, був другом України.

Місцеперебування і стан Херсонського міського голови Колихаєва Ігоря Вікторовича на даний момент невідоме. Колихаєва викрали 28 червня 2022 року. 2 березня 2022 року Президент Зеленський повідомив про нагородження Колихаєва орденом “За мужність”.