ХДУ переїжджає в сузір’я Скорпіона?

Такий висновок можна зробити із зоряної карти, яку подарував на 100-річчя Херсонського державного університету голова Херсонської державної обласної адміністрації Гордєєв Андрій Анатолійович. Насправді, ніхто нікуди не переїжджає. Просто такий подарунок був обраний. Про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА.:
“… на честь найстарішого закладу Таврійського краю названо зірку у сузір’ї Скорпіон. Зірку зареєстровано в Українському астрономічному каталозі УКРАСТРО, який підтримує й у якому реєструє та зберігає буквені назви зірок і незоряних космічних об’єктів українська громадська організація Астрономічний союз.”

За даними аналітичної системи YouControl, громадська організація “Астрономічний союз” зареєстрована 8 квітня 2004 року. Керівник – Остратюк Вадим Олександрович.
Станом на 11.11.2017 ГО “Астрономійний союз” перебуває на обліку в контролюючому органі як такий, щодо якого до єдр внесено запис про відсутність юридичної особи за зареєстрованим місцезнаходженням. Мабуть, десь серед зорь блукає.
За цією ж адресою зареєстровані: ТОВ “Звукові системи” (31246342), що займається будівництвом споруд електропостачання та телекомунікацій, та ПП “Альфа-тек плюс” (31057009), що займається створенням програмного забезпечення.
“Назвати зірку” будь-яким іменем і отримати подарунковий сертифікат – завдання не з складних, можна оформити замовлення через Інтернет, вартість від 845 гривень до 3195 гривень. Зірка 10ї величини (а саме таку “подарував” Гордєєв) коштує 1945 гривень.