У справі Гандзюк засідання суду перервали через повітряну тривогу

У понеділок 15 травня 2023 року продовжився розгляд справи Гандзюк. Виступили обвинувачений Левін та обвинувачений Мангер. Засідання транслювалось онлайн. В залі, як і минулого разу було обмаль людей: пара журналістів, адвокати з обох сторін, прокурори та суддя з секретарем, судова охорона.

Левін заперечував зв’язок з Торбіним, вказував на неточності та неспівпадіння у заявах прокурорів.

Мангер стверджував, що у нього не було конфлікту з Гандзюк, соцмережею Facebook він не користувався, його сторінку в соцмережі вели адміністратори, які забанили (заблокували) Гандзюк. Також Мангер звернув увагу суду, що свідка Павловського “зламали” в СІЗО СБУ, де тримали вісім місяців, після чого Павловський заявив, що”думає”, що “Миколайович”, про якого казав йому Левін — це і є Мангер. Павловський звертався стосовно погроз до полковника Саєнка, слідчого СБУ. Але в суді Саєнко заперечив, що Павловський звертався стосовно погроз. “Павловський бреше!” — заявив Мангер. “Він перебуває під угодою в іншому кримінальному провадженні … за бандитизм.. Павловський отримує два умовні строки за цією угодою, вже маючи умовний строк.”

Стосовно Торбіна: він заключив угоду, про “Миколайовича” почав говорити через півроку перебування в СІЗО, потім відправився відбувати покарання. У січні 2020 відкрили нову справу і запропонували підписати другу угоду, в іншому кримінальному провадженні.

Стосовно Левіна: “Він ствердно кивнув… А Ви знаєте, як кивають болгари, коли кажуть “ні”? У нього бізнес в Болгарії, він багато з ними спілкується!”

Окрім цього Мангер наполіг, що необхідно повернути заставу у 2,5 мільйони гривень адвокату Дмитру Ільченку. На минулому засіданні у поверненні застави відмовлено адвокату Шадріну, як неналежній стороні. Заяву, на думку суду, має подавати або особисто Ільченко, або адвокат Шадрін, якщо представлятиме інтереси Ільченка.

Нагадаємо, екс-голову Херсонської обласної ради (ВО “Батьківщина”) Мангера Владислава Миколайовича та Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської обласної ради (Радикальна партія Ляшка) Миколи Ставицького (Олексій Москаленко, “Москал”, “Москал-молодший”) обвинувачують у замовному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень раднику Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка, в.о.керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерині Вікторівні, яку облили кислотою і яка померла в реанімаційному відділенні Київської міської лікарні після 96 днів страждань.

Суд розглядає справу Гандзюк з 2020 року і нарешті дійшов до стадії дебатів і, можливо, оголошення рішення.

Засідання було перервано через повітряну тривогу. Наступне засідання призначено на 17 травня 2023 року на 13:00.