Андрій Гордєєв та Масляний тиждень

Зважаючи на те, що кількість інформприводів у Херсоні катастрофічно низька, представники Херсонської обласної державної адміністрації вирішили скористатись з Масляного тижня, що починається з 12 лютого 2018 року. В суботу, 10 лютого 2018 року, на площі перед адміністративною будівлею Херсонської ОДА та Херсонської обласної ради відбулось відкриття святкового майданчика. Для гостей ярмарку було обіцяно конкурси від обласного Управління юстиції з призами, якими виявились млинці.

Фішкою святкування мав стати 40-метровий “рекордний” млинець, яким мали пригостити городян. Присутні влаштували тисняву за млинцем, який був скручений в рулон (саме за такою технологією, у вигляді стрічки, млинці виробляють за допомогою спеціальної машини). Виявляється, нічого рекордного в цьому немає.

Голова Херсонської обласної державноїї адміністрації Гордєєв Андрій Анатолійович виклав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook фотографії зі святкування, чим викликав хвилю обурення серед користувачів.

Декого образив той факт, що святкування йшло у Поминальну суботу, яка передує Масляному тижню. Іншим не сподобалось, що млинці роздавали, відриваючи від рулона, не було серветок чи тарілочок.

” Яка бідність у справах і нових ідеях. Сором! Сьогодні у всіх храмах згадували тих, хто покинув земне життя… Люди, люди, де ж наша культура і духовність? Чому так все і не так…” – написала колишній секретар Херсонської міської ради та в.о. міського голови Бережна Зоя Яківна. При цьому вона чомусь забула, що сцену на площі, де у поминальну суботу виступали пісенні колективи встановив її рідний брат Іван Бебко та його компанія “Бебко-Авто”. Також на площі були виставлені автомобілі його автосалону.

“Первый блин – барабаном” – прокоментував подію учасник Kherson Art Hub та активіст Дмитро Багненко.

“Млинець було виготовлено на Обухівському папіровому комбінаті?” – запитав у коментарях депутат Дніпровської в м.Херсоні районної ради Олександр Власов.

“…куда смотрит инспекция? У этого Содома и Гоморры есть хоть один разрешительный документ?” – запитав депутат Херсонської міської ради (Опозиційний блок) Устинов Єгор Олександрович. Так, слушне запитання.

” сподіваюсь, що тепер нарешті приберуть ці будиночки та огорожу
чи ще може «майовку» святкуватимуть?” – запитав депутат Херсонської міської ради (Свобода) Євген Матковський.

Прес-секратар Гордєєва пані Елеонора Гуськова намагалась висміяти коментуючих: “Читаю коментарі і дивуюся. Чи усі святі тут зібралися? Аж смішно.”

Журналісти газету “Вгору” виклали фрагмент відеозапису з роздачі цього 40-метрового млинця, провівши аналогію з роздачею млинців на лопаті в Російській Федерації – “У них – на лопате, у нас – в рулоне”: