Херсонську “Муніципальну варту” очолив Савицький

Кадрові призначення, які проводяться в Херсонській міській військовій адміністрації, можуть дивувати, але загалом дивуватись нічому — мало хто хоче працювати під щоденними обстрілами в прифронтовому місті. Але відновлення порядку в місті вимагає активних дій. У грудні 2022 року керівником КП “Муніципальна варта” Херсонської міської ради був призначений Савицький Володимир. Заступник керівника Чорнозуб Ілля з вересня 2022 перебуває в Збройних силах України і з ним призупинили контракт, зберігши робоче місце, як цього і вимагає діюче законодавство.

Про Савицького Володимира Петровича відомо лише, що, за даними аналітичної системи YouControl, він має відношення до охоронної діяльності: разом із дружиною Тетяною Євгенівною Савицькою у 2019 році став співзасновником ТОВ “ВЕРЕС ОХОРОНА ХЕРСОН” (ЄДРПОУ 43364733), а також є співзасновником та керівником ТОВ “ОХОРОНА ВЕРЕС” (ЄДРПОУ 41822313), ПП “ОХОРОННЕ ПІДПРИЄМСТВО “СКІФ-С” (ЄДРПОУ 37744234).

Крім цього Савицький був кандидатом в депутати районної ради від Політична партія “Партія місцевого самоврядування” у 2020 році.

Створення “Муніципальної варти” почалось ще за часів Херсонського міського голови Миколаєнка і супроводжувалось скандалами. Створити її вдалось лише в наступному депутатському скликанні при Херсонському міському голові Колихаєвє, а результатом буде користуватись начальник Херсонської міської військової адміністрації Лугова.