Російські окупанти на Херсонщині готуються до власного референдуму

Російські окупанти, що тимчасово контролюють лівобережжя Херсонщини та Херсон, активно готуються до проведення так званого “референдуму” щодо створення “Херсонської Народної Республіки”. Про це повідомляє портал “ЧЕСНА ВЛАДА” з посиланням на Генштаб ЗСУ.

За наявною інформацією, в місті Нова Каховка готуються до друку плакатів, бюлетенів, листівок, бланків на базі місцевої типографії.

Також депутат “Держдуми РФ” від окупованого Криму Михайло Шеремет запропонував “відновити Таврійську губернію в її історичних кордонах” (тобто, анексувати ще частину України, включно з Бердянськом, Мелітополем та Генічеськом).

Як раніше повідомляла Центральна виборча комісія, участь у “референдумі” або виборах на тимчасово захоплених територіях та залучення до цього членів українських виборчих комісій є незаконними.

Про це зазначено у постанові ЦВК №67 від 04 квітня 2022 року, зокрема:”Статтею 111-1 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з можливою конфіскацією майна за участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до їх проведення.”.