Апеляція у справі херсонської чиновниці Гандзюк не відбулась, Мангер захворів

Розгляд апеляційної скарги сторони захисту екс-голови Херсонської обласної ради (2015-2020) (ВО “Батьківщина”) Мангера Владислава Миколайовича, призначений на 14 лютого 2024 року, не відбувся. Адвокати повідомили, що Мангер захворів.

Про це написали адміністратори Facebook-сторінки спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?”, серед яких є кум Катерини, депутат Херсонської районної ради Херсонської області від “Блоку Володимира Сальдо” (діяльність партії заборонено рішенням РНБО) Власов Олександр Вадимович.

Наступна дата розгляду апеляційної скарги запланована на 1 квітня 2024 року, в Міжнародний день сміху.

Нагадаємо, Мангера та Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради від “Радикальної партії Олега Ляшка” Миколи Ставицького, суд першої інстанції визнав винними в замовленні та організації нападу на Гандзюк Катерину Вікторівну (на фото), в.о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радниці Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка у липні 2018 року. Внаслідок нападу групи осіб, який супроводжувався обливання концентрованою сірчаною кислотою, і подальших спроб змити кислоту водою, Гандзюк отримала сильні та глибокі термо-хімічні опіки та ушкодження 40% поверхні тіла. Гандзюк було транспортовано до Києва в реанімацію, вона перенесла численні операції, намагалась допомогти прокуратурі та СБУ винних у нападі на неї, але померла за 96 днів.

Суд першої інстанції визнав Мангера та Левіна винними, присудив 7 та 10 років ув’язнення і зобов’язав сплатити батькам Катерини та цивільному чоловіку Сергію Денисову (який не був зазначений в жодній з декларацій чиновниці, але проживав із нею і судом був визнаний потерпілим) по 5 мільйонів гривень, як цього вимагали представники прокуратури.