На окупованій частині Херсонщини росіяни організували дострокове голосування на виборах Президента РФ

Російські малювальники галочок в бюлетенях та цифр в результатах розпочали дострокове голосування на окупованій частині Херсонщини. Для цього на лівобережжя були завезені урни, бюлетені і навіть мобільні пункти голосування у вигляді мікроавтобусів. Також активно працюють російські пропагандисти, висвітлюючи чи не кожен крок.

Мобільний пункт голосування

Про результати підготовки та проведення “виборів” росіяни публікують матеріали в Телеграм-каналі, таким чином документуючи і себе, і колаборантів.

Логотип “виборчкому”

Подібне голосування не має юридичної сили, є нелегітимним, а добровільна участь громадян України у “виборчих комісіях” чи заклики до голосування — карається згідно українського законодавства позбавленням волі від 5 до 10 років. Якщо Вас змушують — знайдіть спосіб повідомити про це правоохоронні органи на підконтрольній частині України.

Стаття 111-1. Колабораційна діяльність, частина 5,

пункт 10) участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території; — передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Голова Херсонського “виборчкому” Марина Захарова вже отримала заочну підозру за організацію попередніх “референдумів” та “виборів” у вересні 2022-2023 років.

Росіяни з усіх сил імітують демократичність, навіть “акредитували” якогось Нікіту Спірідонова як журналіста псевдо-видання “Надднепрянская правда”. Газету з такою назвою, вкравши і назву, і логотипи, під час окупації у 2022 році налагодив випускати колишній головний редактор “Херсонського вісника” Грушко Олег Станіславович, разом з колишнім заступником редактора “Херсонського вісника” Бєлим Євгенієм. Обидва вони працюють в “Міністерстві інформації” так званої “ВГА Херсонской області” разом з Бриковим Євгеном. Куратором виступає російський пропагандист Александр Малькевич.

Олег Грушко (з правого боку)
Портрет Олега Грушко десь на Росії
Євгеній Бєлий (з правого боку)
Євген Бриков та Александр Малькевич, фото з пропагандистського
Телеграм-каналу “Медиа Малькевич”

Нікіта Спірідонов — росіянин, який вчився на філософському факультету Московського державного університету (МГУ). У нього викладала, зокрема, Дар’я Дугіна, донька ідеолога “євразійства” Олександра Дугіна. Тобто, це не журналіст, а бойовий пропагандист, якого можна порівняти з Z-воєнкором і вважати законною військовою ціллю. А місцеві колаборанти, такі як Грушко, Бєлий чи Бриков не хочуть світити своїм табло, або їм це заборонили робити куратори від ФСБ/ГРУ РФ.

Нікіта Спірідонов, “журналіст”

Фактично, “вибори” Президента Російської Федерації мають відбуватись з 15 до 17 березня 2024 року, про що, зокрема, свідчить вся наявна поліграфічна продукція. Бюлетені для голосування друкували в типографіях окупованого Криму.

Марина Захарова, голова “виборчого комітету Херсонської області”

Якщо Ви особисто маєте інформацію по персональному складу “виборчих комісій” російських окупантів та колаборантів (прізвища, імена, контактні телефони) — можете надісилати на умовах анонімності на пошту або через коментарі на сайті (модеруються і не відображаються).

Бережіть себе і своїх близьких, не наражайте на небезпеку, адже “Россия тут НЕ навсегда”.