Екснардепа та депутатку від ОПЗЖ з Херсона підозрюють у держзраді

У Херсонській області повідомлено про підозру у державній зраді двом місцевим мешканцям.

Про це поінформувала пресслужба Управління Служби безпеки України в Херсонській області, пише сайт “Судовий репортер”

За версією слідства, що з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну ці двоє громадян добровільно контактують з представниками ФСБ РФ. На вимогу загарбників вони складали списки місцевих українських патріотів.

Аби пришвидшити виконання злочинного завдання та догодити своїм кураторам, один із зрадників (колишній народний депутат України ІІ та ІІІ скликань, заслужений юрист України) об’єднав навколо себе декількох «однодумців», у стислий термін зібрав списки мирних українців і «відзвітував» окупантам.

Доклавши особистих зусиль, він сприяв створенню у Херсоні «військово-цивільної адміністрації», яка зараз керує містом та областю від імені Російської Федерації.

Друга зрадниця — підприємниця (депутат Херсонської міської ради від забороненої в Україні проросійської політичної партії «ОПЗЖ»), паралельно із виконанням інструкцій від представників ФСБ РФ щодо збору інформації про підрозділи ЗСУ та плани протистояння українських військових агресії РФ, продовжує свою фінансово-господарську діяльність на території обласного центру. 

Мова про Сергія Кириченка (Яробора) та Альону Ротову. Як повідомляють херсонські ЗМІ, Альона Ротова у 2000-х була заступницею мера Херсона Володимира Сальдо. За інформацією центру «Миротворець», Кириченко — учасник антиукраїнських сепаратистських рухів, лідер херсонського «КОБу».