Херсонський колаборант Сальдо оголосив “референдум”

Терміново повернутий з лікарняного ліжка з Москви назад до Херсону колаборант Володимир Сальдо 20 вересня 2022 року оголосив про проведення “референдуму” щодо приєднання Херсонської області до Російської Федерації на 23 — 27 вересня 2022 року. На ці ж дати призначили “референдум” в “ЛНР” та “ДНР” та на захоплених росіянами частинах Запорізької області.

Російські військові наразі контролюють лише частину Херсонської області: лівий берег від Чонгару до Олешок та частину правого від Херсону до Благодатного, Олександрівки, Снігурівки. Збройні Сили України тримають вогневий контроль над областю і основними переправами.

“Референдум” скоріш за все проходитиме у вигляді опитування громадян, що залишились на контрольованій російськими військовими території, в тому числі онлайн чи в телефонному режимі, а також з обов’язковими фальсифікаціями, до яких звикли в Російській Федерації. Експерти вже озвучують цифри у 75 відсотків підтримки, які були заплановані російськими політтехнологами у звітах по “референдуму” в Харківській області, який планувався на 1 — 7 листопада, але Збройні Сили України змусили окупантів відступити з боями, так і не оголосивши проведення “референдуму”.

Одночасно “Державною Думою РФ” проголосовано зміни до “Уголовного Кодексу РФ” щодо здачі в полон, а також оголошено про часткову загальну мобілізацію. На російській біржі почалось різке падіння курсу акцій, яке склало вже більше 10%.

Представники української влади неодноразово заявляли, що в разі проведення “референдуму” на захоплених територіях будь-які подальші переговори з російською стороною не матимуть сенсу і вирішення питання буде лише у військовій площині, а не в дипломатичній.

Центрвиборчком заявляв про неприпустимість проведення “референдумів” та їх правову нікчемність.

Раніше повідомлялось про списки херсонських колаборантів, що увійшли до складу “виборчих комісій” з підготовки до “референдуму”.

25 — 27 вересня юдеї святкують Рош га-Шана.