Оприлюднено списки членів комісій з підготовки до “референдуму” в Херсонській області

Вдалось знайти списки членів так званих “дільничних комісій” з проведення “референдуму” щодо приєднання окремих части Херсонської області, тимчасово захоплених росіянами, до Російської Федерації.

Про це повідомляє сайт “Центр Національного Спротиву” Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил України.

Серед членів дільниічних комісій багато з тих, хто неодноразово брав участь у виборчих комісіях за українським законодавством. Також є колаборанти чи їх прямі родичі.

Окремо хочеться відзначити вдову колаборанта та журналіста Геннадія Кабаченка Людмилу Кабаченко, голову комісії, члена виконкому (2015-2020) Савіну Ніну Нариманівну, голову комісії, або батьків колаборантки Олени Володимирівна Некроткової — Некроткову Олену Іванівну та Некроткова Володимира Романовича. Всім членам “комісій” може загрожувати до 15 років ув’язнення. Але остаточну крапку в цьому поставить український суд після звільнення міста Збройними Силами України. Поки що всі охочі можуть зберегти собі адреси та телефони (звісно, російські) колаборантів.

Раніше Центрвиборчком призупинив діяльність комісій в Херсонській області та чітко дав зрозуміти про нікчемність будь-яких спроб проведення “референдумів”. Також повідомлялось про замах на одного з організаторів “референдуму” Ігоря Телегіна, який допомагав росіянам викрадати виборчу документацію 2019 року з архіву.