В Херсоні вже півтора роки є “Херсонський міський голова”

Вже півтора роки в Херсоні існує громадська організація “Херсонський міський голова”. Очолює громадську організацію Кучеренко Тетяна Ігорівна, медичний психолог та юрист за фахом, депутат Корабельної районної ради (Радикальна партія Олега Ляшка), член Херсонської міської виборчої комісії.

За даними аналітичної системи YouControl, ГО “Херсонський міський голова” зареєстроване за адресою: м.Херсон, вул.Ярослава Мудрого, 32, кабінет 3. За цією ж адресою зареєстровано громадські організації “Антикорупційне бюро Херсонщини” (ЄДРПОУ 42490015) та “Союз легальних перевізників” (ЄДРПОУ 42493079), де Кучеренко є співзасновницею. ГО “АБХ” та ГО “ХМГ” зареєстровані в один день, 21 вересня 2018 року.

Також Кучеренко була засновницею та директором ТОВ “Містраль-Південь” (ЄДРПОУ 40295824), яке пов’язують з екс-депутатом Херсонської міської ради та екс-заступником Херсонського міського голови Пастухом Ігорем Олександровичем, керівником Чорноморського регіонального відділення “Укртрансбезпеки”.

Також Кучеренко є членом Херсонської міської виборчої комісії, яку очолює Пастух Оксана Вікторівна, дружина Пастуха Ігоря Олександровича.

За 2018 рік ФОП Кучеренко Тетяна Ігорівна надала послуг виконавчому комітету Антонівської селищної ради на 322 тисячі гривень. Послуга – виготовлення (видання) та друкування газети по висвітленню діяльності Антонівської селищної ради, її виконавчих органів у 2018 році. Так само Кучеренко вигравала тендери на друк газети в 2017, 2018, 2019 роках і була єдиним учасником тендерів.

Очолює Антонівську селищну раду Семенчев Ігор Ігорович, син депутата Херсонської міської ради (Наш Край), директора КП “Гарантія” Семенчева Ігоря Григоровича.

Також ФОП Кучеренко надала у 2018 році послуги Управлінню культури Херсонської міської ради на 23 тисячі гривень: виготовляла календарі, афіши, грамоти, подяки та єврофлаєри.

Керує Управлінням культури Херсонської міської ради Косенко Лариса Анатоліївна, дружина екс-заступника Херсонського міського голови Черевка Сергія Миколайовича.

На парламентських виборах 2019 року Кучеренко Тетяна Ігорівна була представником політичної партії “Народний фронт”, в якій, згідно з деклараціями, працювала в 2016 та 2017 році.

Інше цікаве співпадіння – член Херсонської міської виборчої комісії Виноградова Ольга Олександрівна отримала 2017 року довіреність на отримання всіх видів поштової кореспонденції. Виноградова за даними аналітичної системи YouControl є керівником ГО “Антикорупційне бюро Херсонщини”.

Таким чином можна припустити, що Херсонська міська виборча комісія і місцеві вибори в Херсоні контролюються людьми з “клану Пастуха”? На жаль, з 2017 року нових протоколів засідань комісії на сайті Херсонської міської ради немає.

У 2020 році Кучеренко Тетяна Ігорівна припинила діяльність як фізична особа-підприємець (дата зняття з обліку: 16.01.2020;), але залишилась головою громадської організації “Херсонський міський голова”.

За даними нашого джерела, Кучеренко можуть готувати на посаду керівниці юридичного відділу виконавчого комітету Херсонської міської ради замість Щербини, який може зайти наприкінці каденції як депутат від Радикальної партії Олега Ляшка. Але призначення Кучеренко буде можливим лише у випадку заміни діючого Херсонського міського голови на іншого, шляхом переобрання секретаря Херсонської міської ради Урсуленко та висловлення недовіри діючому Херсонському міському голові Миколаєнку. Серед бажаючих зайняти місце – депутати Устинов (Опозиційний блок), Кияновський (Опозиційний блок), Сальдо (Наш Край). Адже місцеві вибори, заплановані на осінь, через епідемію коронавірусу опинились під загрозою недофінансування та зриву.

Хто із зазначених вище планував використати під час передвиборчої кампанії бренд “Херсонський міський голова” – залишається здогадуватись. Але, наприклад, за даними аналітичної системи YouControl, екс-член виконкому Херсонської міської ради зареєстрував ГО “Народний мер Херсону” (ЄДРПОУ 42707839) в грудні 2018 року.

Нагадаємо, на 1 квітня 2020 року призначено позачергову сесію Херсонської міської ради.