Плата за навчання дітей у мистецьких школах Херсона не підвищилась

Виконком Херсонської міської ради на сьогоднішньому засіданні затвердив питання щомісячної батьківської плати та встановлення додаткових пільг за навчання у мистецьких школах Херсонської міської ради на 2018/19 навчальний рік. Про це повідомляє “Херсонський вісник”.

У відповідності до даного рішення встановлено наступне.

Погодити з 01.09.2018 щомісячну батьківську плату за навчання дітей у мистецьких школах Херсонської міської ради в таких розмірах:

– фортепіано – 150 грн;

– вокал, гітара та електромузичні інструменти – 150 грн;

– духові, ударні, струнно-смичкові та народні інструменти – 90 грн;

– хореографія – 95 грн;

– театральний відділ, образотворче мистецтво в дитячій художній школі та Дизайн-ліцеї – 95 грн.

Встановити додаткові пільги з плати за навчання у розмірі 100 %:

– дітям військовослужбовців Збройних сил України строкової та контрактної форми служби та працівників органів внутрішніх справ, загиблих при виконанні службових обов’язків;

– дітям, один із батьків яких загинув (зник безвісти) у районі проведення операції об’єднаних сил, антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення операції об’єднаних сил, антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції.

Установити додаткові пільги з оплати навчання у розмірі 50 % таким категоріям дітей (крім груп, що працюють на засадах самоокупності):

– діти осіб, які беруть безпосередню участь в операції об’єднаних сил, антитерористичній операції;

– діти осіб, які є воїнами – інтернаціоналістами;

– діти осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, району проведення операції об’єднаних сил чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення;

– діти осіб, які є інвалідами праці, інвалідами дитинства, інвалідами І групи загального захворювання;

– переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, організаторами яких є органи влади культурного напрямку, або творчі спілки мистецького спрямування.

Встановити плату за навчання, визначену в пункті 1 цього рішення, дітям із сімей, з яких двоє дітей навчаються в одному навчальному закладі: за першу дитину – 100 %, за другу дитину – 50%.

Визначити, що плата за навчання вноситься протягом 9 місяців навчального року (до 10 числа поточного місяця) до банківських установ міста на відповідні рахунки навчальних закладів.