Херсонського колаборанта Ромаскевича хочуть позбавити звання Почесного громадянина

Херсонська міськрада розгляне питання позбавлення Юрія Ромаскевича звання “Почесного громадянина міста Херсон” після Перемоги. Про це заявили в Херсонській міській раді.

Головний санітарний лікар області та
Генеральний директор «Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Юрій Ромаскевич, згідно з даними, які оприлюднили терористичні Telegram-канали, взяв участь у форумі окупантів «Ми разом з росією», який днями рашисти провели у Херсоні.

Під час заходу він також зробив низку заяв на підтримку дій країни-агресора. Як прописано у Статуті нашої міської територіальної громади, Почесний громадянин міста Херсона може бути позбавлений цього високого звання, якщо він своєю поведінкою дискредитує себе перед територіальною громадою, а також у разі порушення ним Конституції та законів України, що доведено в установленому законом порядку.
Поведінка та заяви пана Ромаскевича обурюють і жодним чином не відповідають такому високому званню. Тому
Одразу після нашої перемоги ми піднімемо питання про позбавлення його звання ” Почесний громадянин”- заявила тимчасово виконуюча повноваження Херсонського міського голови Галина Лугова.

Згідно Статуту громади, питання щодо позбавлення звання вирішується на пленарному засіданні сесії міської ради. У разі позитивного рішення депутатів, звання буде позбавлено з моменту фіксації його зради.

Особа, позбавлена звання «Почесний громадянин міста Херсона», втрачає права та соціальні пільги, та має повернути всі атрибути до міської ради.

Також буде піднято питання щодо внесення змін до положення про присвоєння звання Почесного громадянина щодо повного відшкодування містянам коштів особами, які скомпрометували гідне звання.

Довідково: Рішенням Херсонської міської ради від 30.08.2017 №856 Ромаскевичу Юрію Олексійовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Херсона» за значний внесок у розвиток фізичної культури і спорту, вагомі досягнення у галузі охорони здоров’я на благо Херсонської міської територіальної громади.