В Херсоні зафіксували на відео підкуп виборців

В Херсоні в “тіньовому штабі” Блоку Петра Порошенка на вулиці Потьомкінскій, 20 можна отримати грошову виплату. Про це повідомив депутат Херсонської міської ради (УКРОП) Богданов Віталій Володимирович.

Для того, аби виборець міг отримати 1000 гривень, достатньо зареєструватись у будь-якій палатці з написом “Петро Порошенко”, де повідомити свою поштову адресу, паспортні дані та номер мобільного телефону. Після цього поштою надсилається картка-ключ з  QR-кодом, яку потрібно пред’явити на касі в приміщенні колишнього банку “Брокбізнесбанк”. Після сканування QR-коду на картці на телефон надходить SMS-повідомлення, 5-значний цифровий код з якого вводять у комп’ютер і видають гроші. Процес був знятий невідомою особою і викладений у соціальній мережі Facebook. Після першого туру виборів обіцяють сплатити ще гроші, в разі пред’явлення картки.

За півгодини після цього надійшла реакція штабу “Блоку Петра Порошенка”: заявили про можливі провокації.

Цікаво, що інформацію видав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook журналіст, член окружної виборчої комісії №182 Бузак Тарас Олександрович від кандидата в Президенти України Журавльова Василя Миколайовича.
Згідно пункту 10 статті 18 Закону України “Про вибори Президента України”:

10. Членам виборчих комісій під час виконання своїх обов’язків члена комісії забороняється агітувати “за” чи “проти” кандидатів у Президенти України та оцінювати діяльність політичних партій або виборчих блоків партій, які висунули кандидатів у Президенти України.

Нагадаємо, поліція та СБУ провели обшуки в штабах кандидатів Порошенка та Тимошенка в кількох містах України у зв’язку із повідомленням про можливий підкуп виборців.