Медичну бібліотеку “реорганізують”

Херсонська обласна рада вирішила ліквідувати Обласну медичну бібліотеку. Про це пише 0552 з посиланням на Ірину Едемську. За її словами, таке рішення прийняла одна з депутатських комісій облради.

На офіційній сторінці Херсонської обласної ради можна прочитати: “Члени комісії позитивно оцінили пропозиції щодо реорганізації КЗ Херсонської обласної ради «Обласна наукова медична бібліотека» шляхом приєднання її до КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім.О.Гончара; та злиття Генічеського медучилища з Бериславським медколеджем.”

“Дуже боляче і сумно, що одна з найстаріших медичних бібліотек виявилася не потрібна! Дуже прикро за медиків, які можуть залишитися без тієї інформаційної підтримки, яку ми Вам надавали, розуміючи, що без інформації Вам не обійтися … Ми намагалися допомогти кожному з повною віддачею … “, – пише Ірина.

Вочевидь, приміщення в центрі міста на вулиці Суворова (саме там другий поверх займає медична бібліотека) є дуже ласим шматком нерухомості.

Варто відзначити, що це не перша спроба заощадити бюджет за рахунок бібліотек. У грудні минулого року в обласній раді розглядалося питання про реорганізацію бібліотечної системи. Депутати хотіли об’єднати бібліотеки на базі Обласної наукової бібліотеки ім. Гончара і створити юнацький і дитячий філії. Тоді на засідання комісії не були запрошені представники бібліотек, що викликало підозру про те, що питання вирішене. Громадськості вдалося відстояти бібліотечну систему від реорганізації.

Тим часом обласна рада більше уваги приділяє спорту. Наприклад, депутатська комісія з питань бюджету прийняла рішення про створення хокейного клубу. За словами Миколи Ставицького, фінансування тільки хокеїстів складе близько 6 мільйонів гривень на рік. Також на сесію буде винесено проект рішення про створення КП “Обласний центр хокею”, фінансова сторона якого невідома.