Сальдо отруїли рицином, він вижив

Голову російської окупаційної “адміністрації Херсонської області”, Володимира Сальдо в серпні 2022 року отруїли рицином, речовина була виявлена в біомедичних пробах, стверджує начальник військ РХБЗ (радіо-хімічно-біологічного захисту) Кирилов, повідомляє російський телеграм-канал “База”.

Раніше Сальдо розповідав, що до його отруєння причетна людина з ближнього оточення, якого завербувала СБУ, отруйну речовину додали в їжу.

Крім Сальдо у грудні 2023 року була спроба отруїти голову “ЛНР” Пасічника, він отримав важке отруєння фенольними сполуками, про це також повідомив начальник військ РХБЗ Кирилов. До цього про отруєння Пасічника не повідомляли.

Володимир Сальдо — багаторічний херсонський міський голова (2002-2012), народний депутат України (2012-2014), керівник іменної політичної партії “Блок Володимира Сальдо” (діяльність заборонена рішенням РНБО у 2022 році), депутат Херсонської міської ради (2020). Отримав заочний вирок по державній зраді, його майно в Україні, оформлене на колишню дружину та близьких, конфісковане.