НАЗК знайшло розбіжностей на 7 мільйонів в деклараціях херсонського нардепа Павліша

Народний депутат України (“Слуга народу”, 182) Павліш Павло Васильович претендує на посаду судді Конституційного суду. НАЗК віднайшло більше 7 мільйонів гривень дивних розбіжностей в деклараціях херсонського нардепа, які пан Павліш не зміг чи не захотів пояснити під час співбесіди.

Про це повідомляє онлайн-видання “Кавун.City” з посиланням на “Антикорупційний штаб”.

«За нашою інформацією, відповідно до висновку НАЗК, за результатами повної перевірки вашої декларації, цитую, «активи, набуті кандидатом на посаду, перевищують доходи, одержані з законних джерел кандидатом на посаду на суму 7 772 979 гривень». Якщо перевести в долари, це приблизно 250 000 доларів», — зазначили в дорадчій групі експертів.

На питання, чи було таке зауваження, Павло Павліш відповів, що такого зауваження від НАЗК не було: «У мене в висновку про повну перевірку декларації було зазначено, що я там на 29 000 гривень перевищив вартість автомобіля Мерседес Бенз. Інших порушень Національне агентство з запобігання корупції не виявило».

Експерти поточнили, що йдеться про результати спецперевірки, але з таким висновком Павло Павліш, за його словами, не знайомий. На запитання, як він може пояснити таку розбіжність між доходами і видатками, Павліш відповів, що це запитати варто в НАЗК, чому у них такі питання виникли. Розбіжність він відповідно заперечив.

За даними “Руху “ЧЕСНО”, Павліш 5 жовтня 2022 року став заступником голови Комітету з питань правової політики. У 2019 році Павліш був обраний народним депутатом 9 скликання по 182 округу (м.Херсон) від партії “Слуга народу” як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань правової політики.