Планетарій “поставили на лічильник”

Херсонський окружний адміністративний суд зупинив на 2 місяці провадження за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Херсонській області до ТОВ “Херсонський планетарій імені Юрія Олексійовича Гагаріна”. За цей час мають бути усунені недоліки, що були знайдені під час перевірки пожежної безпеки. Про це свідчить постанова від 23 червня 2018 року. Про це повідомляють “Херсонські факти”.

Як раніше повідомлялось, 2 травня 2018 року рятувальники звернулися з позовом до планетарію, в якому просять застосувати до відповідача заходів реагування у вигляді зупинення подальшої експлуатації приміщень будівлі по вулиці Воронцовской, 14 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки , цивільного захисту шляхом заборони використовувати приміщення будівлі. “Рятувальники” проводили в планетарії перевірку і знайшли порушення вимог безпеки, які потрібно усунути. Аналогічним чином рятувальники діяли у справі кіноцентру “Ілюзіон” та Обласного палацу молоді.

23 червня 2018 року сторони направили до суду заяви про надання часу на примирення сторін. На це передбачено два місяці. Планетарій зміг переконати “рятувальників”, що всі питання будуть вирішені. Раніше цього не було зроблено через брак грошей: установа фінансується виключно за рахунок своєї діяльності. В даний час вирішується питання про включення ТОВ “Херсонський планетарій ім. Ю. О. Гагаріна” до складу громадської науково-просвітницької організації Товариство “Знання України”. Це значно покращить фінансове становище відповідача, дозволить привести будівлю і його приміщення у відповідність до вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ “ХЕРСОНСЬКИЙ ПЛАНЕТАРІЙ ІМЕНІ ЮРІЯ ОЛЕКСІЙОВИЧА ГАГАРІНА” (ЄДРПОУ 02923370) засноване к лютому 1992 року. Керівник – Храмцова Ольга Юріївна.

Таким чином, якщо порушення не будуть усунені в строк до 23 серпня 2018 року, Херсон може залишитись без планетарію, як вже залишився без кіноцентру “Ілюзіон”.