Правоохоронці розслідують зйомки фільму

Правоохоронці продовжують розслідувати витрати бюджетних коштів новокаховськими чиновниками. Справу розглядає місцевий суд.

Як повідомили “Херсонські факти”, в 2016-2017 роках відділ культури і туризму Новокаховської міськради уклав два договори з ТОВ “Студія ЛАД” (Київ). Предметами договорів було створення аудіовізуального твору і “Документального відеофільму, присвяченого 65-річної історії, сучасності та перспективам розвитку міста Нова Каховка”, за що підрядник отримав 53 тисячі гривень і 198,7 тисяч гривень відповідно.

За наявною у правоохоронців оперативною інформацією, посадові особи відділу культури і туризму та фірми-підрядника внесли в акти приймання виконаних робіт завідомо неправдиві відомості про виконання умов договорів. Тому як в день підписання актів і до сьогоднішнього дня твори практично не було створено, в зв’язку з чим у чиновників не було правових підстав для перерахування бюджетних грошей. Тобто, як вважають правоохоронці, сталася розтрата бюджетних коштів шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

24 квітня 2018 року суд постановив дозволити поліцейським доступ до документів у цій справі (договори, акти приймання, протоколи засідань тендерного комітету і т.д.), а також до предметів договорів – аудіовізуальний твір і документальний фільм про Новій Каховці. Все це зберігаються у відділі культури і туризму. 30 травня 2018 року суд дозволив правоохоронцям доступ до документації по цих роботах, що зберігається в офісі “Студії ЛАД” в столиці України. Там же будуть вилучати предмети договорів. 8 червня 2018 року суд надав дозвіл поліції на доступ до документів, які зберігаються в банку ПУМБ (там відкритий рахунок підрядника) і в управлінні Державної казначейської служби в Новій Каховці, через яку проходили проплати за ці “роботи”.

Відзначимо, власником студії є донецький теле- і радіожурналіст Сергій Марчевський, який зараз працює в Києві.