Кандидатка в депутати від “Наш край” вимагає скасувати комунальні платежі для українців через вторгнення Росії

Мешканка Чорнобаївки, фізична особа-підприємець, кандидатка в депутати Херсонської обласної ради (2020) Шкрамко Наталя Олексіївна, створила петицію з вимогою скасувати всі комунальні платежі для мешканців територій, де йдуть бойові дії та обстріли, зокрема мешканців Херсона та Херсонської області.

Скріншот

Петицію розповсюджують через Телеграм-канали “Херсон: война без фейков” ( 68 111 підписників) та “Николаевский Ванёк” (346 912 підписників).

Скріншот

Раніше Шкрамко (але без петиції) пропонувала влаштовувати самосуди на колаборантами, мотивуючи це бездіяльністю поліції. Про це в грудні 2022 року писала “Херсонська правда”.

Під час місцевих виборів 2020 року Шкрамко балотувалась до Чорнобаївської селищної ради, Херсонської районної ради та Херсонської обласної ради від політичної партії “Наш край”, яку в Херсонській області очолює Булюк Віталій Вікторович (після вторгнення у 2022 році став колаборантом). Згодом Шкрамко написала заяву про скасування реєстрації кандидатом в депутати до Херсонської районної ради. До Херсонської обласної ради обрана не була.

Шкрамко в жовтні-грудні 2022 року неодноразово погрожувала через соцмережі фізичною розправою голові Херсонської районної територіальної виборчої комісії Гладкому Владиславу Вадимовичу, в тому числі безпосередньо в день голосування 25 жовтня 2022 року в Чорнобаївці, вживаючи нецензурні слова та образи. Про цей інцидент було заявлено до херсонської поліції та Служби безпеки України, але відповідні структури обмежились відписками з пропозицією звертатись до суду.