Багаторічний херсонський депутат Больбот отримав заочну підозру

Дмитро Олександрович Больбот, депутат Херсонської міської ради в кількох скликаннях від “Партії регіонів”, “Наш край” (за даними Рух ЧЕСНО), отримав заочну підозру в колабораціоністській діяльності. Про це повідомляє “Кавун.Сіті” з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

Больбот пішов на співпрацю з російськими окупантами і призначив свою людину, Олександра Пітомця, керувати “Центральним ринком” Херсона. Також він продовжив тримати під контролем ринок “Шуменський”. На ринку “Дніпровський” залишався керувати батько депутата Херсонської облради Єгора Устинова, член виконкому Херсонської міської ради Олександр Устинов. На всіх трьох ринках йшов збір коштів в рублях для сплати “податків” окупаційній владі. Больбот отримав сторінку на “Миротворці”.

Слідчі СБУ заочно повідомили Больботу про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років. Больбот втік на лівий берег Херсонщини до Скадовську разом з відступаючими росіянами у листопаді 2022 року.

Больбот балотувався у 2020 році до Херсонської міської ради, але обраним не був. До міськради пройшов депутатом від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” адвокат Хмаро Антон Сергійович, племінник Больбота.