Херсонському адвокату-колаборанту оголосили заочну підозру

Ми вже писали минулого року про херсонського адвоката Кирила Доценка, який балотувався від партії “Херсонці” разом з Валерою Кулешовим у 2020 році, а у 2022 році пішов на співпрацю з окупантами та намагався рейдернути під час окупації приватне підприємство “Дрофа” разом з Ігорем Семенчевим-молодшим. Нарешті Доценко отримав заочну підозру від Служби безпеки України по ч.5 ст.111-1, ч.1 ст.111-2 КК України. Про це повідомляє блог “МОСТ” з посиланням на сайт Офісу Генерального прокурора.

По ч.5 ст.111-1 передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

По ч.1 ст.111-2 пособництво державі-агресору карається позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Тобто мінімально Доценко може отримати 10 років без конфіскації майна із забороною займати певні посади чи займатись певною діяльністю протягом 10 років, а максимально — 12 років з конфіскацією майна і забороною займати певні посади чи займатись певною діяльністю протягом 15 років.