Міжміським та приміським перевізникам затверджено новий тариф

Минулого тижня відбулось засідання робочої групи при ОДА стосовно підвищення тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту загального користування. Про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА.

Так, було розглянуто заяви 4-х перевізників та згідно протоколу було погоджено підвищення тарифів ТОВ «Авто-Лайф» – 0,55 грн за пасажирський кіломерт, ТОВ СП «Ярмак» – 0,56 грн/км, ПАТ «Автотранс» – 0,51 грн/км, ТДВ «Новотроїцьке АТП -16541» – 0,55 грн/км.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Валерій Соценко з 12.02.2018 за напрямками перевезення у райони: Голопристанський, Білозерський, Новотроїцьйкий та Каланчацький можуть здійснюватись за новими тарифами перевезення.

Згідно з наказом Міністерства транспорту та зв’язку України № 1175 Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту згідно п.1.6 «Перегляд рівня тарифів повинен здійснюватися у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг…в тому числі в разі зміни вартості палива більше ніж на 10%».

«Через те, що вартість палива виросла більше ніж на 10%, кожен перевізник має право затвердити нові тарифи, які відповідають сучасним цінам. Останній раз вартість на міжміські перевезення підіймалась у 2016 році», – зазначив Валерій Соценко.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 240 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548», яка набрала чинності 06 травня 2015 року, обласна державна адміністрація втратила повноваження щодо встановлення тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.