Оштрафували депутата Сиваської сільської ради

На Херсонщині судили депутата сільської ради, яка на сесії проголосувала за виділення собі земельної ділянки. Справу розглянув Новотроїцький районний суд. Про це повідомляють “Херсонські факти”.

Депутат на сесії Сиваської сільської ради, яка відбулася 20 липня 2017 року, ні в усній, ні в письмовій формі не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів, тобто протиріччя між її приватним (майновим) інтересом і представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень. Йдеться про розгляд питання № 3 порядку денного «Про надання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків». Одним з пунктів цього проекту рішення було виділення земельної ділянки площею 0,12 га для будівництва житлового будинку депутата. І народна обраниця проголосувала “за”.

На суді депутат свою провину визнала. Її визнали винною в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-7 ч.2 КУпАП ( “Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів”), і наклали стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 гривень.