Президент Зеленський призначив нового керівника Управління СБ України в Херсонській області

Президент України Володимир Зеленський після звільнення Івана Баканова з посади голови Служби Безпеки України продовжив кадрові зміни. Указом №633/2022 було призначено начальником управління СБУ в Херсонській області Борисевича Артема Сергійовича.

Його попередник, керівник Управління СБ України в Херсонській області Сергій Криворучко був відсторонений від посади та понижений в званні з бригадного генерала до полковника 1 квітня 2022 року.

Помічника начальника Управління СБ України в Херсонській області – керівника АТЦ (антитерористичного центру) полковника Ігоря Садохіна було затримано за державну зраду в Чернівецькій області. Також було затримано членів агентурної мережі в Херсонській області, що проводили довоєнну розвідку. До складу групи шпигунів на користь РФ входили представники прокуратури, поліції, ДСНС та СБУ. Керував групою кадровий офіцер ФСБ РФ Віталій Король.

Екс-керівника СБ України по Автономній Республіці Крим (який дислоковано в м.Херсон Херсонської області) Олега Кулініча було затримано за підозрою в державній зраді, після відсторонення від посади.