Новорайська ОТГ може залишитись без землі?

Як відомо, рішення про повну передачу до комунальної власності земель, громадам, депутати Верховної Ради України прийняли лише в першому читанні. Далі поки що справа не посунулася. Однак, на території Херсонської області, є випадки, коли місцева влада прагне відібрати й ту землю в сільських жителів, яка в них є. Про кричущий випадок свавілля з боку обласної влади на Херсонщині заявили місцеві мешканці села Червоний Маяк Бериславського району, повідомляє “Без границ”.

Про проблеми жителів Червоного Маяка заявив під час брифінгу у Верховній Раді народний депутат Олег Березюк (Самопоміч). Він повідомив, що місцевий аграрій, який працює в Бериславському районі та по сумісництву депутат Херсонської обласної ради (БПП), Ігор Йосипенко, разом з місцевим головою РДА Олександром Гомоном навмисне хочуть забрати землі в селян. За словами місцевих, не допомагають в даному випадку звернення до керівництва області. Тому селяни звернулися за поміччю до народних депутатів.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про майбутні вибори в об’єднаній територіальній громаді, які мають стати першими в Бериславському районі. Саме до майбутньої Новорайської громади і має увійти село Червоний Маяк, разом з прилеглими селами. Зрозуміло, що селяни розраховують на те, щоб користуватися власною землею так, як самі того захочуть. І, звісно, не бути залежними від рішень, які приймає влада, аби догодити бізнесменам.

Детальніше про ситуацію Олег Березюк на відео.