Богданов та Вірлич зробили “катрусін кінозал”

Справа про отруєння школярів в херсонській школі №53 вже розслідується поліцією. Але при цьому продовжуються спроби звести всі зусилля правоохоронців, спеціалістів та батьків дітей нанівець. Як в фізичному, так і в інформаційному полі.
Батько одного з дітей збирався виступити на сесії (про що повідомив депутат Романюк), але… раптово передумав. Цьому нібито передувала “коротка, але емоційна” бесіда батька з депутатом Херсонської міської ради Іриною Іванівною Ценкер (БПП, позафракційна), співвласницею ТОВ “Сервис Гранд”, яке забезпечувало харчування школярів.

Депутат Херсонської міської ради Віталій Володимирович Богданов (УКРОП) запропонував створити депутатську комісію для розслідування і з’ясування фактів про отруєння дітей. Мабуть, через те, що емоційного виступу батька на трибуні не було, депутати колегу не підтримали: хтось не голосував, а хтось навіть висмикував картки в колег (це може підтвердити депутат Херсонської міської ради Олег Романюк і це є на відео з трансляції сесії міськради).  Прикро було на це дивитись. Де повага до волевиявлення інших?

Богданов проаналізував запис сесії та оприлюднив відео. Також копію відео виклала член Громадської ради при Херсонському міському голові Євгенія Вірлич:

Богданову появу відео не пробачили.

Як і у випадку із закликом депутата провести перевірку, починається маніпулювання з боку осіб, які займають посади при нинішній владі: перехід на особистості, спроби змістити акцент на інше (зовнішність, вагу, спітнілість) та створити негативний образ об’єкта глузування.

Дехто намагається дистанціюватись від ситуації як депутат Єгор Устинов, стати максимально білим (“вибіленим”) і пухнастим (аякже, в самого мама в школі директором працює, а там нещодавно раптово вчителька померла):

Але при цьому в коментарях спостерігаємо … ту саму чиновницю-експерта-з-усіх-питань, від саміту в Турції до ротавірусів, з фотографією, якій взагалі вона присвятила окремий пост. Так, мабуть, на думку чиновниці, розмірковувати про гігієну можуть лише принцеси, які їздять на однорогах, їдять метеликів та випорожнюються райдугою з ароматом ванілі. Всім іншим – зась.

Аналогічно активісти з-під МОСТу намагаються “тролити” Євгенію Вірлич, яка розмістила посилання на матеріал “Херсонського вісника” про отруєння дітей на сторінці “Інформпростір Херсонщини”:

В коментарях – старі знайомі, Катя та Сєрьожа. Вона пише, він лайкає.

Ось так поводить себе чиновник, яка надала перший коментар (!) стосовно отруєння дітей ще до (!) будь-яких офіційних висновків, хоча сама не має профільної медичної освіти, не є фахівцем, лікарем-бактеріологом чи навіть педіатром, не працювала в освіті. Хтось каже, що в неї батько хірург. Хтось каже, що в неї мати працює в школі. Можливо, тому вона вважає за необхідне категорично висловлюватись на будь-які теми, хоча б дотично пов’язані із медициною чи освітою? Як там казали, у “Покровських воротах”: “Різати до бісової матері!”

Можна додати: не пітніють лише мертві. Радіємо з того, що діти в школі залишились живими. Інакше декому довелося б взяти участь у спринтерському забігу до херсонського аеропорту, аби встигнути на найближчий рейс літака з Херсону до Турції чи Києва.

Невже для захисту 7 (чи більше) мільйонів гривень, які виділяються на харчування школярів, потрібно опускатись до ведення дискусій такого рівня?
Зрозуміло, що всі хочуть “порішать” максимально ефективно та безболісно, як у випадку із батьком дитини, що пішов з сесії і навіть забрав свою заяву з поліції (а чи дійсно забрав, хтось це може з’ясувати?). Але, якщо замовляють, так би мовити, “інформаційну послугу” або медіа-кілерство, а отримують або #індивідуальнімистецькіпослуги (КВЕД 90.03, відкритий у ФОП Нікітенко Сергія Валерійовича), або, ще гірше – “катрусін кінозал” в коментарях у соцмережі – треба зробить висновки і не витрачатись даремно. Адже навіть зв’язка “МОСТ” – Офіційний сайт виконкому Херсонської міської ради” не зможуть ефективно відбити клієнта від прокурорської перевірки чи поліційного розслідування.