Хабар в 300 доларів за місце на ринку

Досудовим розслідуванням встановлено, що перебуваючи відповідно до розпорядження Херсонської міської ради №№ 66-к, 1355-к, контракту укладеного з Херсонським міським головою на посаді директора міського комунального підприємства «Комунальний ринок», яке відповідно до статуту МКП «Херсонський ринок» затверджений рішенням міської ради від 2002 року № 132, засноване на власності Херсонської міської територіальної громади, основними видами діяльності якого є надання в оренду майна, приміщення, і землі, з метою отримання неправомірної вигоди, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, всупереч інтересам служби, умисно, з метою протиправного особистого збагачення, з корисливих мотивів, шляхом вчинення послідовних дій, 05.07.2018 знаходячись на території комунального ринку на Привокзальній площі у м. Херсоні, з метою одержання неправомірної вигоди для себе повідомив підприємцю, що за укладення договору оренди торгівельного місця з метою подальшого здійснення підприємницької діяльності, йому необхідно буде передати грошові кошти загальною сумою 300 доларів CШA. Про це ми вже повідомляли.

Підприємець, з метою запобігання настанню шкідливих наслідків для своїх законних інтересів, був вимушений прийняти вимогу директора ринку, щодо надання неправомірної вигоди.

Так, 17.07.2018 близько 10.15 год. підприємець перебуваючи на Привокзальній площі 1, між магазинами «24 часа Продукти» та «Корал Продукти», навпроти Залізничного вокзалу м. Херсон, реалізовуючи свій злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної грошової вигоди, переслідуючи корисливий умисел, направлений на протиправне заволодіння чужим майном, одержав неправомірну вигоду від підприємця загальному сумою 300 доларів США, за підписання договору оренди торгівельного місця на ринку, що знаходиться в м.Херсон, Привокзальна площа1

У цей же день, після одержання наведеної неправомірної вигоди, злочинні дії директора ринку були виявлені співробітниками правоохоронних органів, з вилученням одержаної ним суми коштів в якості неправомірної вигоди.
Таким чином, ставленик мера підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 368 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.